+385 98 9752979

Knin fort

Knin Fortress in Dalmatië

hoogste punt

Wij kwamen daar op 25 Augustus en miste net het bezoek van de president, die met veel toeters en bellen de stad verliet. Na een korte wandeling langs de Krka zijn wij uiteindelijk naar boven gegaan naar het Fort. De weg naar boven is echt leuk maar ook spannend in de hoop dat je geen tegenligger hebt. Maar aan de andere kant denk je ook dat al deze bewoners tot ook elke dag hier van beneden naar boven rijden.

ingang

Knin Fortress ligt onder de hoogste berg in Kroatië en bij de oorsprong van de Krka. Iedereen die wel eens in Kroatië is geweest heeft natuurlijk ook van de Krka watervallen gehoord maar heeft iemand zich wel eens afgevraagd waar de oorsprong is? Deze kunt je dus vinden onderaan de Dinara (de hoogste berg in Kroatië)

Kninska Trvdava (in het Kroatisch) bestaat al sinds de 9e eeuw. de geschiedenis van deze fortificatie, zoals je het bijna wel kan noemen, is net zo indrukwekkend als alle gebouwen en de structuur hiervan. Honderden jaren is er gebouwd aan dit fort. Er word ook gesproken dat de oorsprong een klooster was en dat dit kort na de start van de bouw, net als het land, alweer overgenomen was door een ander bewindt.

hoogste punt met kanonsgaten

Jaren later werd net als het land ook het fort weer overgenomen en verder ontwikkend en gebouwd. Kanonsgaten, verdedigings linies echter vanalles werd ieder eeuw toegevoegd. De lokatie van het indrukwekkende bouwwerk was ook een belangrijke transport ader van Kroatië naar Bosnië, wat sinds decenias Bosnië en Herzegovina heet.

De geschiedenis is in meerdere gebouwen, waarvan meerdere ingericht zijn als museum, te bewonderen. Wij hebben in 1 gebouw de bovenste verdieping niet bezocht met kinderen dit omdat ze te klein zijn en de reportages van de strijd van de voormalige Yugoslavische oorlog te zien. Indruk na indruk is hier te bezichtigen. Van geschiedenis uit de 10e eeuw tot bijna heden.

Museum

Ieder jaar op 5 augustus vind er ook een grote viering plaats. Dat was de dag dat het Kroatische vrijheidsleger Knin weer in nam. Dit word ieder jaar ook groots gevierd. Op 5 Augustus 2020 is nu ook voor de 1e keer vredes booschappen gestuurd door de huidige presedent ,Zoran Milanovic, vredesboodschappen naar de bevolking van Servië. Want tijdens de oorlog in de jaren 90 was 70% van de bevolking in Knin van Servische afkomst en die hebben toen ook huis en haard moeten verlaten.

Het bezoek aan het kasteel is niet even een bezoekje van 1 uur. Dit omdat er zoveel te zien en te bewonderen is. Maar het geluk is ook aanwezig. Een restaurant met een terras die bezit over een fenominaal panorama uitzicht over Knin en waar je zelfs, indien je goed zoekt in het landschap, de oorsprong van de Krka rivier kan zien. De prijzen van dit restaurant zijn ook erg leuk om zo te noemen.

landschap uitzicht

Na onze middag bezoek en wat uitgeruste momenten zijn we doorgereden naar onze volgende geplande lokatie maar, op de weg hiernaar toe kwamen we er ook achter dat we dat beter niet hadden kunnen doen maar gewoon de meerdere lokaties langs de Krka rivier moeten bezoeken. Bord na bord, kilometer na kilometer kwamen we langs picknick en wandelplekken van de Krka rivier met watervallen. dus staat dus op ons lijst voor het komende jaar tijdens ons familie bezoek in die regio. Omdat we vele foto's hebben gemaakt is het lastig om deze allemaal hier te tonen en daarom heb ik ze allemaal aan elkaar geplakt om ze zo rustig kunnen te laten zien.

Categories
Popular Tags
Text Widget

You can put your contact link here

This portal is part of the Feriae Group. We promote houses arround the world. Houses of privat houseowners want to give you all the oppertunity to use this accomodation with these nice prices. You can also find our houses on the big (names) rental portals. If you are a house owner and also want to let us promote your house without any contractual obligations then you must read on

Read More

Partner Options
Choose your language
Booking support
+385 98 9752979